Filmtips : Prinsessa!

Idag såg jag en skitbra film! Jag tittade på Prinsessa, den fick mig att först bli deppig, sen blev jag rörd och glad för hennes skull.. Den fick mig att bli glad och de satt i en bra stund :-D

 

 

"I en hopplöst bonnig småstad någonstans i Sverige bor Maja, 18 år. Hennes högsta och enda dröm är att bli skådespelare. Hon vill stå i centrum, att alla ska se henne, den vackra människa hon är inuti. Det är bara lite svårt att se. Maja är kraftigt överviktig, klumpig och socialt missanpassad.

Erika Sohlman är 28 år och dokumentärfilmare från Stockholm. När hon träffar på Maja ser hon ett utmäkt tillfälle att skapa tragikomisk underhållning på Majas bekostnad. Lycklig över att äntligen få den uppmärksamhet hon förtjänar, tar Maja tacksamt emot chansen att bli filmad.

Vi får följa Maja och hennes kamp att förverkliga sina drömmar under sista terminen på gymnasiet, delvis filmat genom Erikas dokumentärkamera. Det är en komisk skildring med tragiska inslag.
Fördomarna man möts av när man har ”fel” utseende. Svårigheterna att hitta en egen identitet mellan en egocentrisk mamma och en likgiltig pappa. Den försiktiga förälskelsen till Alex, en snygg, populär till synes ouppnåelig kille i teatergruppen.
Men under en resa till Stockholm får Maja veta att även Alex bär på hemligheter och besvikelser…

Med tiden inser Maja att Erika kanske utnyttjar henne, och hon måste då fråga sig om uppmärksamheten är värd priset. Rollerna blir plötsligt ombytta när Maja inser att Erika behöver henne mer än tvärtom. Hon hittar till slut den styrka och självkänsla som behövs för att verkligen stå i centrum, på sina egna villkor."


Åsikter :)
Postat av: Marica ☆ Mizca ☆ Rödebäck

Mestadels är jag nog glad för deras skull, dom flyttar ju inte till Haparanda så vi kan träffas nästan när som helst ändå.. det är bara 8 mil mellan =)

2010-03-13 @ 14:39:51
Min blogg: http://rodeback.blogg.se/
Postat av: Kate

Ha en bra dag! :D

2010-03-13 @ 15:18:05
Min blogg: http://blondafanskapet.blogg.se/
Postat av: Louise

prinsessa är jättebraaa! :)

2010-03-13 @ 15:19:50
Min blogg: http://miracledrug.webblogg.se/
Postat av: Daniel

Schyst blogg, kolla gärna min http://veckansorfil.blogg.se and if you like it, there's always bloglovin

2010-03-13 @ 15:33:39
Min blogg: http://veckansorfil.blogg.se/

Lätta ditt hjärta :

Namn:
Guldfisk?

E-Mail? Jag ska inte tracka dig sen ;-)

URL/Blogg?

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0